neděle 9. srpna 2015

Proč je přátelství důležitější než láska

Přítel.
To je někdo, kdo vás podpoří, když potřebujete.
To je někdo, kdo vám řekne, co je dobré a co ne, správně poradí a věnuje vám svůj čas, když ho potřebujete.
Je to někdo, s kým se cítíte dobře, můžete se mu se vším svěřit a víte, že druhý den to nebude vědět půla vašeho okolí. A taky je to někdo, kdo vám udělá soukromou bravo poradnu, když to budete potřebovat.
Přátelství je dle mého názoru mnohem důležitější než láska a to hned z několik prostých důvodů:

Láska netrvá věčně, ale s dorbý přítelem si zajdete na kávičku a zavzpomínáte i po 50-ti letech. Pohádat se s kamarádkou (nebo kamarádem) kvůli klukovi (nebo holce), která se objevila v okolí a chce oba dva, je prostě blbost. Na někoho takového je nejlepší se vykašlat a cenit si přítele, kterého budete mít ještě hooodně dlouho (dokud se neoženíte nebo nevdáte a i potom se budete určitě vídat, i když ne tak často), zatímco svoji lásku byste během půl roka s největší pravděpodobnsotí ztratili.

Jednou jsem se o tom bavila s kamarádem a ten namítal, že láska je důležitější a to protože když najdete správného partnera, tak je vám i dobrým přítelem. Dobrá, to chápu a souhlasím s tím, ale jen málokdy taková situace nastane. Ve skutečnosti když někoho berete víc jako kámoše, tak se s ním bavíte o různých věcech odlišným způsobem než byste s nimi mluvili se svým partnerem. To nejlepší, co se může stát je tedy zkombinovat přátelství a lásku, ale nebrat svého partnera jako parťáka se kterým byste se bavili o tom, který kluk (holka) je hezčí a podobně. Na některé věci potřebujete dobrého kamaráda i tak (nebo když se chcete pobavit s někým o svých ex, taky není zrovna nejvhodnější volba se s tím svěřovat partnerovi).
Navíc jen málokdy se stane, že byste našli někoho, s kým byste prožili celý svůj život. Od toho jsou přece přátelé, ale když už si nerozumíte, musíte je nechat jít.

Žádné komentáře:

Okomentovat